Més del 87% de reciclatge a Calaf durant els dos primers mesos del porta a porta

Més del 87% de reciclatge a Calaf durant els dos primers mesos del porta a porta

Des de la implantació del sistema porta a porta a Calaf el passat 25 de maig, el percentatge de recollida selectiva al municipi ha anat creixent. Del 86,15% que es va assolir durant el mes de juny, s’ha arribat al 88,82% en el mes de juliol. El percentatge de recollida dels dos primers mesos és del 87,28 %.

 

Aquestes dades contrasten amb les obtingudes durant l’any passat, quan encara es recollien els residus mitjançant contenidors al carrer, i que situaven el tant per cent de recollida selectiva al voltant del 30%.

Durant els mesos de juny i juliol de 2021, la mitjana de reciclatge per fracció ha estat: orgànica (49,10%), envasos (16,47%), resta (12,72%), paper i cartró (11,03%) i vidre (10,68%).

Així mateix, la quantitat de residus generats al municipi s’ha reduït des de l’entrada en funcionament del porta a porta. Durant els mesos d’aquest any en què els residus es recollien de forma tradicional, la mitjana de residus generats per mes al municipi va ser de 118 tones. En els mesos de juny i juliol, amb la recollida porta a porta, la mitjana es va situar en les 86 tones. Aquest descens suposa una reducció d’aproximadament el 27% en la quantitat de residus generats a la localitat.

Articles Relacionats