La gestió de residus genera més de 36.000 llocs de treball directes a Catalunya

La gestió de residus genera més de 36.000 llocs de treball directes a Catalunya

 

El pas d’una economia lineal, basada en l’extracció de matèries primeres i la generació de residus, cap a una economia circular, basada en l’aprofitament dels residus com a material valoritzable per la creació de nous productes, està tenint un gran impacte en el sector econòmic de la gestió dels residus.

Així doncs, aquest ha deixat de ser un sector amb gran potencial de creixement per consolidar-se com un  més del teixit industrial català. Les dades aportades a l’Informe econòmic del sector de residus a Catalunya confirmen aquesta tendència.

Entre altres dades, és molt important destacar l’evolució en el sorgiment d’empreses i la creació de llocs de treball. Així doncs, mentre que el 1993 existien 23 empreses dedicades a la gestió de residus, l’any 2020 la xifra va augmentar fins a 1.173. En nombre de treballadors, aquestes xifres es tradueixen en la creació de 36.163 llocs de treball directes, dels quals un 20% corresponen a dones.

Cal destacar que les activitats que més riquesa econòmica generen són les dedicades al reciclatge de residus, activitats per les quals és fonamental la separació dels residus en origen, tant a les llars com a les indústries.

Amb el suport de:

Articles Relacionats