El dimarts comença a funcionar el nou sistema de recollida de residus a Calaf

El dimarts comença a funcionar el nou sistema de recollida de residus a Calaf

El Porta a Porta és un sistema de recollida que consisteix a realitzar la recollida separada de les diverses fraccions dels residus a partir d’un calendari prefixat, davant de la porta de cada casa, comerç o empresa. A Calaf se seguirà el model de 4 fraccions, que significa que de les cinc fraccions principals (orgànica, envasos, paper i cartró, vidre i resta), quatre d’aquestes es faran porta a porta i una, el vidre, se seguirà recollint en els contenidors ubicats al carrer. Les altres fraccions que seguiran recollint-se mitjançant contenidor al carrer seran l’oli i la roba.

Freqüència de recollida

Cada fracció tindrà una freqüència diferent, que es determina per diferents raons com són la mitjana de quantitat de residus generats als habitatges.

Com  i quan s’hauran de treure els residus?

Els residus s’hauran de treure a partir de les 22 h i la brigada de recollida els recollirà a partir de les 6 del matí.  Cada residu s’haurà de treure amb un cubell estàndard que donarà de forma gratuïta l’Ajuntament, i per a cada fracció s’hauran de seguir les corresponents indicacions. Els cubells destinats a ser dipositats a la via pública disposaran d’un xip o codi de barres que permetrà identificar la propietat del cubell.

  • Orgànica: dilluns, dimecres i dissabte, amb el cubell marró i en bossa compostable.
  • Envasos: dimarts i divendres, en bossa de plàstic o sense bossa.
  • Paper i cartró: dijous, en bossa de paper o sense bossa.
  • Resta: diumenge, cada 15 dies, sempre en bossa de plàstic.

Els bolquers i compreses d’adults i de nadons es podran recollir cada dia posant-los en una bosseta a banda amb un adhesiu que es  lliurarà gratuïtament als veïns i veïnes que ho necessitin.

Altres fraccions de residus com els trastos i mobles vells i les restes de poda llenyoses també es recolliran porta a porta, sol·licitant-ho prèviament per telèfon (93 869 85 12 ext. 4). El servei de recollida de les restes de poda  es realitzarà durant els mesos de més producció, és a dir, d’abril a setembre.

 

Amb el suport de:

Articles Relacionats